Thursday 12 January 2012

Empire State of Mind (pt.2)

…Kuhu ma j2ingi…. viimased fakte, mida ma laeva tuurist kuulsin oli se “maailma esimene pilve l6hkuja” oli 3 korruseline maja. Kahe tunnine s6it oli l2bi ning j2rgmine sihtpunkt oli kohe j2rgmise kai juures The Intrepid lennukikandja 6hu-, mere- ja kosmosemuuseum. (ilma NYC passita sissep22s $24.) maksin eraldi  juurde 9 dollarit et saada virtuaalse lennukis6idu selles hydraulilises simulaatoris.( XF flight simulator vs)
Enne muuseumisse sisenemist l2hed l2bi turvakontrollist mis sarnaneb l2hedalt sellele mis on lennujaamades. Kotid otsitakse l2bi ja astud l2bi metall-detektori.


intrepid2
intrepid

The Intrepid oli teise Maailma S6ja aegne lennukikandja. 6eldi, et t2nap2evastega v6rreldes on  se nagu aerupaat.Pardal on 30 erinevat restaureeritud lennukit ning kai peal eraldi seisab ka British Airways’i Concorde lennuk mis lendas yle Atlandi (London Heathrow – Boston) 3 tunni ja 5 minutiga. (Tavalend v6taks aega umbes 7h)

concorde

Tavainimese jaoks tundub se siiski suht massiivse laevana. Tehnika on siiski 1940ndatest aastatest ja seda on n2ha. Osad aparaadid olid “sisse lylitatud” ja k6rval oli silt “Danger, Don NOT touch”…mine tea kas oleks midagi reaalset juhtunud.

helicopter2harrierkfirmig
navy planesstealthstealth2

Selle viimase peal m2ngis Will Smith golfi filmis “ I Am Legend “. jalutasin m66da laeva ringi. Teisel dekil oli ka kosmose lendudega seonduv muuseum. Kui astronaudid maa atmosf22ri tagasi j6udsid ja merre s66stsid siis Intrepid oli se kes neid peale korjas.
M6ned faktid s66gi tegemisest laeva peal :

 intrepid galley

Peale ringi uitamist l2ksin proovisin selle XF flightsimulaatori 2ra, mis oli suur pettumus. 9 Dollarit 3 minuti eest “3D simulaatoris”, mis tundus olevat omadega nagu mingis Beeta testifaasis. iseloomustus: saad missiooni, lendad taevalaotuses ringi, saad natuke tina ja armatuur l2heb natuke p6lema , lased paar lennukit ja maandud vette ja laev korjab su  mingi kraanaga yles , THE END.  Ei soovita tulevastel minejatel oma raha raisata. (But hey, I got to keep the paper-glasses :P ). J2rgmisena astusin The USS Growler pardale (Diiselmootoriga allveelaev, mille sisse mahub neli v2ikest lennukit ja samas lennukid paisatakse vajadusel 6hku selle sama laeva pealt mingi propulsiooni systeemiga).


growler

K6ik ruumid allveelaevas on miniatuursed. k66k oli maksimaalselt 2 ruutmeetrit ja inimese jaoks, nende pliitide vahel, oli ruumi ainult ymber oma telje p66ramiseks. Peldikud olid nii kitsad, et samah2sti v6id oma “number kahe” teha  pysti seistes. Et veidi igavamatel aegadel vee all meelt lahutada olid olemas ka lauam2ngud. aga, ruumi kokkuhoiu m6ttes ei olnud need niisama karpides hoitavad, vaid need olid reaalselt laua peale maalitud. Rohkem eriti midagi huvitavat ei olnud ning pistsin punuma. Aeg l6unat syya. Valisin Applebee’s (USAs tuntud kett). v6tsin menyyst k6ige kaloririkkama 3 erineva juustuga pasta roa, et  energiataset yleval hoida peale seda 15 kilomeetrist k6nnakut….and hey it’s only  3 o’clock. Teenindaja kes tellimuse v6ttis, vaatas kohe veidi huvitundva pilguga ja kysis, et “kas sa elad siin?”. Ei  Ei, Eestist. Siis ta ytles, et me peaaegu naabrid. Ise ta oli Valge-Venest, kuigii aktsent oli suht Austraalia p2rane. J2rgmine peatus maailma kuulus Madame Tussaud’s vahamuuseum (sissep22s $39). Pilte vist siia yles panema ei hakka. neid on liiga palju. Panen enamus mingi aeg Facebooki ja litin lingi siia.
 https://www.facebook.com/media/set/?set=a.2850124885860.2144762.1041603134&type=3
Pildid esimesel korrusel iseenda ja Samuel L. Jacksoniga j2id tegemata, kuna enamus inimestel on need v2iksed automaatsed digikad ja kui palud teistel teha enda kaameraga pilte siis tulevad ainult out of focus pildid. Hiljem aga leidsin 6nneks paar osavamat inimest ka ja sain endast pilte koos: Steven Spielbergiga, Sean “P.Diddy” Combs, Alicia Keys’i ja Kareem abdul Jabariga. K6ik need kujud olid v2ga  loomutruud ainult, et veidi liiga l2ikivad tundusid vahest. v6iksid mingit matt-v2rvi peale lasta vms ( haha kunagi ei millegagi rahul :D).
mainin, et igalpool nendes vaatamisv22rsustes on ka ametlik Kodak’i fotograaf, kes teeb sissep22su juures sinust koos kellegi/millgiga pilte ja pildi v6id osta v2ljap22su juures. Ainuke r2me miinus on et se pilt maksab 20-25 dollarit. Kamooon…250-300krooni ( fuck that noise nagu 6eldakse :)).
Peale v2ljumist oli v2ljas juba pimedaks l2inud ja neoontuledega linn oli t2ies hoos. K6rval majas oli j2rgmine muuseum. Kunagi ka meie telekanalitel l2bi kainud Ripley’s Believe it or not (sissep22s reaalselt 35 dollarit, seda se NYC pass ei katnud). Selle koha seletamiseks j22b s6nadest puudu, kuna sealseid asju on vaja oma silmaga n2ha. K6ige haigem asi seal majas oli yks l2bi k2igu tunnel. Yritan s6nadega kuidagi visuaalselt seletada. Teekond uksel2vest uksel2veni oli umbes 5-7  tavalist sirgjoonelist meetrit (tavap6rand) se tee oli 22ristatud k2epidemetega. Nyyd se raskem osa. selle sirge tee ymber, ehk selle toa seinaks oli ringikeerlev  UV valgustusega ja igasugu v2rviliste kaunistustega sinine silinder. Hetkel kui selle sirge tee peale astusid, hakkas aju vingerpussi m2ngima ja keha kaotas igasuguse tasakaalu tunnetuse. eesolev uksel2vi tundus keerlevat vaikselt  p2rip2eva kella suunas ja  alati oli tunne, et hakkad pikali kukkuma ( kuigi seisid t2iesti tasase p6randa peal) ja ei j22nud muud yle kui k2e reelingust kinni haarata…. arvatavasti kui mingeid aineid teha, siis v6id sinna reaalselt ka kuidagi 2ra eksida  :D. Peale selle l2bi elamist oli j2rgmises toas k2imas telekas , kus oli lugu yhest kanast. Oleme ennegi kuulnud, et kui kanal pea maha l6igata siis nad v6ivad veel m6ned tunnid ringi siblida. aga selles loos oli nii, et kana elas peale pea maha l66mist veel j2rgmised 4 aastat. Tuli v2lja et peata kana ajutyvi oli kuidagi terveks j22nud ja farmer toitis kana kuidagi pyreeritud toiduga kuni ta l6puks l2mbus yhe maisi tyki p2rast. Believe it or Not!!….  to be continued

No comments:

Post a Comment