Thursday 19 January 2012

Empire State of Mind (pt. 3)

…Peale Ripley’s muuseumit oli kell umbes seitse v6i kaheksa. Aeg kylastada m6nd ennen2gematut s66gikohta. Seekord osutus selleks yle tee olev mingi kahekorruseline Texas bar grill vms. sisseastudes j22b kohe silma teisele korrusele viiv eskalaator (inimesi ei saa ju vaevata liigse aktiivse tegevusega). Yhe faktiga ette rutates v6in 6elda, et IGAS restoranis/pubis on t66l eraldi inimene kes uksel2vel lihtsalt inimesi vastu v6tab ja nad oma istekohtadele suunab. Tellisin endale liha steigi koos hiidkrevettide ja fooliumis kypsetatud kartuliga. Nimi on kyll ahvatlev, aga tulemus oli suht pettumus, arvestades hinda ja restorani asukohta. Lihas oli mitmeid k6hretykke, mis  hamba all kr6mpsusid ja 66kima ajavat tunnet esile kutsusid( se on ysna subjektiivne vaatevinkel asjale :P) ja friteeritud sibular6ngad olid kuivad ja veidi kibedad. Head asjad selle roa juures olid : kartul ja krevetid.

Olles p2eval l2bi k2inud mitmeid kohti ja teinud kaameraga juba 300 “toore kvaliteediga” pilte, oli m2lukaardi maht t2is ning oli tarvis uus osta j2rgmise sihtpunkti tarvis – Empire State Building. Igasugu tehnika poode on iga t2nava peal ja vaateaknad on tuhandeid vidinaid t2is ning tungivalt sissekutsuvad, alustades v2iksest mini digikaamerast l6petades  Ipad 2 , l2pakate ja 10000 dollariliste teleskoop zuum objektiividega. Astusin yhte sellisesse poodi ning uurisin kas neil on mu kaamera tarvis vastavat kaarti. 6eldi, et MUIDUGI, kutt oli ise eeldatavasti India p2ritoluga ning inglisekeel ei olnud k6ige tygevam kylg. Kysisin 4Gb’st kaarti (mahutab umbes 300 pilti). Uuris oma vitriinides ringi ja ytles, et mul 4’st ei oli, on ainult 1gb (20 dollarit). N2hes, poole p2evaga olin juba 300 pilti teinud, siis sellest 1’st j22b v2heks. Proovime j2rgmist poodi. J2llegi India/pakistanilased ning neid oli seal 4 (kes loeb lehte, kes passis niisama), aga 6nneks neil oli 4’ne olemas (30 dollarit) Igaksjuhuks rebisin pakendi kohe katki ja proovisin pilte sellele salvestada, kuna kutid ei tundunud eriti usaldusv22rsed olevat, aga l6pptulemus oli siiski positiivne.

Sammusin selles 6htuses inimeste j6es edasi. Kuigi need Empire State building , Rockafeller Center ja Chrysler Building on maailma yhed k6rgeimad ehitised, j22vad nad vahest NY t2navatel k6ndides siiski n2htamatuks, kuna ka “tavalised” k6rghooned/office buildingud on nii k6rged et ei n2e lihtsalt nendest yle. Vahepeal j2i mulje, et 2kki olin sellest empire state buildingu majast aimamatult isegi pead t6stmata m66da k6ndinud.

L2henesin siis l6puks sissep22su juurde. Maja ees seisavad mitmed sinistes jopedes kutid, kes yritavad turiste 6ngitseda pakkudes odavamat sissep22su. Tahtsid isegi mulle myya. Kysisid, et kas mul on NY Pass (kiipkaart ) v6i New york city pass(paberist kupongid). Kui ytlesin,et on se NY pass, siis oli kutt nagu oma jope. “Cool Man! Go right ahead!” ( ju siis nad olidki selle kaardi propageerijad). SIssep22s j2llegi nagu lennujaamas. kotid l2hevad l2bi sk2nneri ja metalldetektorit l2bides pead ka v66  pykste ymbert 2ra v6tma. Enne kui oma koti k2tte sain kysiti, et kas mul on kotis Snapple (klaaspudelis mahlajook). Et enne yles minemist pead 2ra jooma v6i 2ra viskama kuna neid pudeleid yles ei lubata). Avasin oma koti ja kuradi pudel oli veidi korgivahelt lekkima hakanud, myts oli natuke niiske ja paar boshyyri oli l2bi vettind. 6nneks kaamera oli t66korras :D . Koridor mis liftideni viis oli nagu labyrindina nende “j2rjekordasid suunavate”  k6itega t2idetud. Liftidele kohesele eelnevalt oli yks eraldi laud kus jagati 8 dollari eest “iseseisvat Audio tuuri”.  Seega said nende k2est telefoni taolise aparaadi ja yhe lahtik2iva kaardi. Kaardi peal olid vastavad numbrid ja kui “telefonil” numbreid vajutasid siis said igasugu faktilist inffi selle kohta mida parasjagu vaatad.

Yles j6udes oli 360 kraadine vaade ytlematagi ilus. Siinkohal lasen piltidel rohkem kui 1000 s6na 6elda

empire state looking downelectricity

overview night

night skyline empire state

color buildings at night

chrysler night

J2rgmisena oli mu kaardiga  tasuta sissep22s ka NY skyride’ile. J2rjekordne hydrauliline simulaator(seekord kyll veidi parema kvaliteediga). L2ksin selle j2rjekorda ning mu ees oli 2 naisterahvast, kes olid vene p2ritoluga. Nad andsid myyjale 54 dollarit, millepeale myyja ytles, et se hind on yhele inimesele , et 54 on veel juurde vaja kui kahekesi l2hete. Alles siis sain isegi teada kui palju se trall maksab.(hind sisaldas sissep22su hoone tippu vaateplatvormile ja se Skyride). Igatahes sain enda pileti k2tte ja silma j2i samas ka helikopteri tuuri broshyyr. kysisin palju plekib? 3 varianti: 145/165/195 dollarit (vastavalt kestvusele ja NY tiirule) Vist j22b liiga kalliks 15 minuti eest :P . Aga igatahes grupp inimesi,  k.a ma ise,  sisenesid sinna simulaatorisse. Kui film pihta hakkas oli kuulda, et teksti loeb Kevin Bacon. ja hetkega kui pilt s66stis NY taevalaotusesse hakkas ESIREAS olev naine k2tega vehkima, et STOP STOP. pea hakkas tal vist keerlema ja ju siis se sisemine tigu ajas sydame pahaks. Naine lasti v2lja ja tehti restart. Film ise oli lumbes 5-6 minutiline fakte jutustav ja lendav ylevaade manhattanist, millele oli l6pus lisatud veidi feik hollywoodi efekte ja labast huumorti, et “okou, lennuk ei allu kontrollidele ja s66stame kohe pauguga maha, aga imekombel on yhel hetkel j2llegi k6ik korras”.  54 Dollarit selle eest maksta?  Not worth it! …..tava sisse p22s tippu (ilma Skyride’ita)  yhe inimese jaoks oli umbes 35 dollarit.

Peale seda oli kell umbes 21 , m6tlesin veel ringi jalutada ja 2kki j6uan ka veel seksi-muuseumis 2ra k2ia, aga kohale j6udes oli se just kinni pandud. L6puks kell 23 hotelli j6udes olin maha k2inud vist 25 km ja keha oli ramp v2sinud ja se oli alles esimene p2ev kolmest. j2rgmine p2ev 2ratus kell 7!….to be continued…again!

No comments:

Post a Comment