Monday 26 September 2011

Bikeride summary and Purdue Boiler Makers

Rattaretk kaast66listega

Kuigi alles esimest p2eva t66l olnud, kutsuti kaasa yhisele esmasp2evasele rattaretkele. Im new, so I couldn't let the chance pass me by to get to know a few people. Mina kui suht anti-sportlane viimased aastad, olin esialgu valvas ja mures eesoleva tripi ees, aga 6nneks ei olnud enamus teisedki erilised profi ratturid v.a Anton kellel oli ratta kyljes pardaarvuti, mis igat liigutust ja rattap66ret salvestas. Esialgu pidi olema meid 5, aga Kyle magas sisse. Stuart oli n6us kiivri p2he panema ainult siis if it doesn't look gay :D.
 Niisiis pedaalitsesime vaikselt Phili elukohast Binbrookist l6puks 25. kilomeetrise ringi. Teepeal sai palju valusaid asscrack nalju tehtud. Enne Phili maja juurde tagasi j6udmist selja taha vaadates oli Phil kadund. M6ni minut hiljem siiski veeres ta ristmikult yle 2hkides ja puhkides. J2rgnes v2ike s66ming ja gossip (klatsh)...Kes mind teavad rohkem siis mina olin ikka see, kes rohkem vaikides kuulas kui r22kis.
Jutu k2igus j6uti vahepeal yksmeelele, et k6ige parem tool maailmas on iga-ilma kindel vana plastikust piimakast. Seda hypoteesi toetavad faktid olid j2rgmised: kerge, v6tab v2he ruumi ja kui sellel piisavalt kaua istuda, siis tekib sellele m6nus personaalne ass groove ja talviti Kuna se on maast natuke k6rgemal, saab selle peal kuivalt istuda ka siis kui on lund sadand.
Esimesed "ristsed" edukalt l2bi elatud.

Reede 16.09.11

p2eval 13:00 v6tsime suuna USA osariigi Indiana, West Lafayette'i Purdue ylikooli poole, kus KK neljandat ning samas ka viimast aastat koolis k2ib. Tripile l2ksime Allani Jettaga. Juba esimestel meetritel v2itis Alex, et tal on ebamugav. Jalad vist ei mahtunud tagapingil liikuma. Ancasteris saime kokku Bosch'idega (Eric, Maddie, Jackie - yhed head perekonna s6brad), kes meiega kaasa trippisid. Veel viimased kohvid ja sn2kid ning ees oli 9 tunnine autos6it. Alexi probleemid kasvasid. Ta oli unustanud laadida oma Ipodi ning tema kui vanakooli hiphopi austaja ei tahtnud j2rgmiseid tunde ilma selleta elada. Ta kyll sai vahepeal USB vahendusel yhendada Ipodi l2pakaga, aga see ei tahtnud vedu v6tta. Vahepeal h66rus ta seda n2rviliselt vastu oma jalga (vist lootis mingisugust Kineetilist energiat edasi anda ). Piiri peal oli tunnine ooteaeg.
Kui Allani k2est kysiti, kuidas mina nendega seotud olen, siis tal kiilus korra m6istus kinni - "Second cousin!" tuli peale 3 sekundilist m6ttepausi (tuletades meelde 2. n2dala tagust perekonna puu arutelu). 6nneks pikemat seletust ei tahetud ning olimegi teiselpool piiri Ameerikas Michiganis.
Inimesed kes arvavad, et Eesti teed on sitas olukorras, siis v6tke teatavaks, et ega se siingi v2ga parem pole. Vahepeal tundus nagu oleks reaalselt jetta diisli hobuj6ududega maanteel galopeerinud.
Pikal sirgel teel j2id silma kaugele paistvad sadad reklaamtablood. Sirged olid ka vahel nii pikad, et tee muutus juba optiliseks peegli illusiooniks.
Kui Eestis on v2iksed keldri sex poed siis siin viitas yks k6rgustesse ulatuv plakat Adult SUPERSTORE'ile.
Alison p66ras vahepeal ka t2helep2nu oma lemmiksildile " DO NOT PICK UP HITCHHIKERS - Prison area".

    Olime juba niikaua s6itnud, et hakkas kergelt pimedaks minema. t6mbasime k6rvale, et diislit v6tta ja keha kinnitada. P66rdusin Wendy's burksi restorani. m6tlesin j2rgi proovida 3 suure pihviga quarterpounderi. p2ris mehine variant. v6ttis vist 10 minutit enne kui l6pp peale sai tehtud.
Peale seda pausi otsustas Alex, et ei j6ua enam meie autos John Denveri "take me home country road" kantrimuusikaga sammu pidada ning l2ks Bosch'ide Audi peale.
West Lafayette'i j6udsime kell 22:30. Peatusime Hilton Garden Inn'is. Enne magamaminekut oli vaja niisama v2lja 6lut jooma ja veelkord s66ma minna ( Scotty's steakhouse vms). v6tsin menyyst Scooters'i nimelise eelroa, mis osutus olema 4 "v2ikest" burgerit...(pidagem meeles, et wendy 3/4 lbs ei olnud veel 2ragi j6udnud seedida). kui olin 2 nendest 2ra s66nud, v2itis Eric, et "it can't be done!" ( ilmselgelt ei ole Eric n2inud kuidas ma Babybacki XXXXXL burgerid nahka olen pistnud..).
    J2rgmine p2ev oli 2ratus kell 7. Alison ja Jackie tahtsid ylikoolilinnakule tiiru peale teha. v2iksest 2ratavast jalutusk6igust kujunes l6puks 2 tunnine trip. Teel tuli ette igasugu kirjusid kujusid. Oli vist mingi kostyymi pidu vms. N2gime kuidas kamp noorukeid olid ennast teinud Pac-Mani kummitusteks...yks seltskond oli Captain Planet and the planeteers. Isegi Scooby Doo kerge 6llek6huga lonkis m66da.
Kuna oli "game day", olid baarid avatud hommikul kella kuuest. Yhe baari ees poole kaheksa ajal oli j2rjekord nagu meil inimesed ootavad talvel isegi miinuskraadidega Venuse j2rjekorras. Osades korbi majades polnud peod veel 6htust saadik l6ppenud. (hiljem kuulsin, et yhed KK s6brad (yks saltosid tegev cheerleader ja yks jalka tiimi maskott )olid magama saanud kella 6-7 paiku ja korraliku hang-overiga ning nad pidid esinema kell 12 enne m2ngu. (edu neile :D)
K2isime l2bi ylikooli hooned ja j6udsime tagasi 9 paiku hommikus66giks. s6in oma k6hu t2is peekonit, omletti, puuvilju ja kohvi. Allan kysis, ega ma pannkooki ei taha?..."kle need eilsed burksidki pole veel v2lja tulnud"....aga no pingutasin yhe pannika alla. Kui tagasi j6uan, vbl siis inimesed ei tunnegi mind enam 2ra :P
Mingi aeg ilmus kohale ka v2sinud n2oga KK, keda ei olnud yle 2 aasta n2inud. Pidime k6ik tema juurde minema ta elamise yle vaatama, aga enne oli vaja natuke alkot osta. Maddie ja mina l2ksime siis KK'ga ees. Seadus n2eb ette kui alkot ostad, siis sinuga ei tohi alaealine isegi kaasas olla. (Maddie pidi ootama autos)....John...la vida loca...whattafuck?!
Tee peal avalikustas KK, et oli magama saanud hommikul poole viie paiku, aju veel ei t66ta ja selle tulemusena tegime mitmeid valep66rdeid, enne kui poodi j6udsime.

M2ng hakkas 12. Meeskonnad olid Purdue vs South-East Missouri state.Purdue Ross-Ade Staadioni mahutavus on 62500 inimest. seekord olikohal umbes 50000 inimest kisendamas Go Boilers, Go Boilers ( Purdue boilermakers...rongidega seotud teema)

M2ng oli  yhepoolne. Purdue kontrollis olukorda algusest l6puni. Huvitav elamus iseenesest, aga ameerika jalgpall on suht "stop and go"...liiga palju stoppi ja liiga v2he Go'd.  peale iga 3 meetrist jooksu on team meeting.
Tiimile antakse 4 v6imalust alustada palliga jooksmist. yhe jooksuga on siis vaja saada edasi  3 meetrit v2hemalt muidu ....krt ei viitsi seda seletadagi l2heb liiga keeruliseks ja nagunii ilma pildita aru ei saaks....m2ng kestab ise 3h.
    Meelelahutuslikku osa iga stopi vahel pakkusid hyppavad ja kargavad cheerleaderid ja suur tiimi orkester,
kes vahepeal isegi star warsist tuntavaid dark-side palasid m2ngisid.

Meelt yritas yleval hoida kohalik maskott Purdue Pete


Pool ajal t2itus TERVE v2ljak erinevate orkestrite, lipukandjate ja tantsijatega.


kolmandal veerandil m6tlesime, et l2hme k6ik KK juurde l6unatama ja tuleme m2ngu l6puks tagasi. Aga kellelgi vist seda huvi p2rast enam ei olnud ning tulemuse vaatasime netist. Seis j2i v2ga yhekylgne 50 - 0 .

Tegime kylastusk2igu ka KK tennise v6imlasse.
Tee peal m66dusime paljudest suurtest bussidest, mis seisid parklas.  Bussi kylje pealt oli t6mmatud alla riidest katus, mille all inimesed said grillida ja chillida. seda nimetatakse siin "Tail-gate'imiseks". mul j2i neid busse silma oma 30. 

Tennise v6imla ise on p2ris suur (KK r22kis, et nende Tennise spordi eelarve yhe aasta peale on 60 miljonit dollarit...hmmmmmmmmm??)
Locker-roomides on ilusad puidust ustega nimelised kapid.

(mitte nagu sellised n6uka aegsed higihaisuga kylmad kivikambrid :P)
Allan pani peale seda trippi Denverisse edasi, et oma t66asju ajada.
Me Aleksiga k2isime GameStopis. siin on v6imalik osta PS3 m2nge alates 2.99 dollarit (olgugi eelnevalt kasutatud) v6tsin endale MetalGearSolid3 ja MGS4 (kokku l2ks 23 dollarit). Eestis oleks l2inud se maksma vist 100 euri.
Enne tagasis6itu k2isime ka kaubamajades. sain endale odavalt riideid. Eddie Baueri poes sain endale ka "Eddie Bauer friend" plastik-kaardi ( j2rgmine kord ostes saan 20 dollarit odavamalt).

Yldiselt j2llegi v2ga m6nus elamus mida igap2ev ei korralda. Kokku sai s6idetud 3 p2evaga peaaegu 2000km. m2ngu elamuse poole pealt j22ks ise truuks euroopa jalgpallile kuna seal v2hemalt pall liigub koguaeg.
Pikal tagasis6idul j2i silma huvitav vaatepilt. kui j2lgida puid siis puud liiguvad m66da aeglaselt, pilved liiguvad sinuga s6idusuunas ning m66duv tee liigub kiiresti tahapoole. Mitte midagi erilist, aga kui j2lgida neid k6iki korraga siis tundub nagu nad liiguvad yksteise suhtes kiiresti vastupidiselt. ....juba l2heb imelikuks ja igavaks nii, et rohkem seda teemat pole m6tet m2luda.

No comments:

Post a Comment