Thursday 8 September 2011

one of the memorable weekends of my life.

Neljap2ev
Midagi erilist plaanis ei olnud. Olin niisama kodus chillimas. Telefon helises ja kuna Alison oli parasjagu panni peal asju keeramas, otsustasin ise vastu v6tta. Telefonis kostus j2rgmine lause : "May I speak to Jarmo please?" ....(I was like WTF?!?!) Kust kohast inimesed juba teavad, et ma siin elan?!
K6ne tuli Georgina'lt,  restoranist Quatrefoil ning paluti tulla proovip2evale  kolmap2eval kell 14:00. ( Hell yeah!!) Suht lamp, et kodu telefonilt yldse k2tte saadi. ( se teema j2tkub m6nes teises tuleviku loos)...
6htul s6itsime Allani ja Tiinaga Wasagasse,

Reede (02.09.11)
Hommikul sai veel nautida viimaseid p2ikesekiiri. Eemal n2gin kuidas yhed kutid ikka tassivad eelmise n2dala 6nnetusest p6hjustatud ligunenuid m66blitykke keldrist v2lja. Kui Allan koju j6udis, oli plaan paadiga Georgian Bay'le (Lake Huron'i osa) s6itma minna. Paat valmis pandud, p6rutasime Volkswagen Jetta universaaliga sadama poole. Lasime paadi vette ning paarutasime korra ylesj6ge. M6lemal pool kallast t6mbasid pilke ilusad majad ja villad.
Tegime tiiru 2ra ja v6tsime suuna allavoolu.P22stevest pigistas igat sygavat hinget6mmet. J6udsime "ava-j2rvele" siis lykkas Allan gaasi p6hja ja lihtsalt andis minna. Vesi oli puhas tume sinine ja 6hu temperatuur oli kehatemperatuuriga nii v6rdne, et kui k2e paadist tuule k2tte v2lja panid, siis aru ei saanudki, et midagi oleks vastu puhkunud. Tuul juukseid pysti ajades, pilk kaugele horisondile suunatud ja n2gu naerul - Peast k2is l2bi m6te, et vabalt v6ikski j22da siia lainete vahele ulpima.
Olime umbes 10km kaugusel yhe poolsaare tipust mis vaikselt udu taha 2ra kadus. Kysisin kui kaugele se ulatub. vastus oli, et selle j2rve rannajoon l2heb edasi oma 300km. (Okei then!) Nii, et iga Suure J2rvistu j2rv on pindalalt pmst peaaegu sama suur v6i suurem kui Eesti.
K6ige suurem ja sygavam neist on Lake Superior 406 meetri ja yle 50000 km2'ga, mida ei tasu j2rvena v2ga alahinnata. Allan r22kis veidi ka ajalugu yhest suurest laevast mis tormi k2es p6hja l2ks (S.S The Edmund Fitzgerald). Selle 6htu syndmusele on pyhendatud ka yks folgi lugu " The wreck of Edmund Fitzgerald" by Gordon Lightfoot ( kui huvi on siis JuuTuubige, mul j2i kummitama).

    Peale paadis6itu pidi mulle j2rgi tuldama, et viia mind kuhugi noorte koosviibimisele Magnetawani (400km kodust ja 200km wasagast p6hja poole).
Krista ja Laura j6udsid natuke hilja kohale ning otsustasime minna hommikul. Allan andis kaasa kast 6lut, sn2kke ja s66ki. Hakkas 3 tunnine s6it l2bi maastikulise Kanada. Sai aetud korralikult smooli. Vahepeal oli vaja l2bi k2ia Tim Horton's'ist (kohalik kohvi franchise). sain endale v2ga maitsva Ice cappuccino, mida sai lyrbitud umbes tund aega, oodates pidevalt millal se j2lle sulab

Kohale j6udes sain tuttavaks mitmete uute inimestega (Nick, John, Kaili, Kairi, Jyri, Beth, Toomas, Tiina, Krista, Laura, Erik, Mik, Tormi, Grant, Miina ning hiljem 6htul lisandusid ka Gabby, Graham ja Amrish). kellel pea k6igil on mingisugune Eesti taust. Inimesed on s6bralikud, seltsivad ja l6busad.
Muidugi ei j22nud siingi korduvalt kysimata: "Kuidas su nime h22ldatakse?!" :D
Kui meie j6udsime kohale laup2eval, siis enamus olid seal juba neljap2evast ja nyyd juba kergete pohmakale iseloomulike n2ojoontega.
Kohe alguses lykati mulle k2tte Blender-drink (Bailey's, j22 ja shokolaadipiim..blenderis j22ga purustatud.mmmmm ).
Vaikselt sammusid teistest majakestest kohale ka ylej22nud rahvas.
Plaan oli pidada selline suvel6pu yritus ja teema oli "shipwrecked" (mida mina teada sain suht viimasel minutil). Aga sellegipoolest anti mulle feik-vuntsid ja silmaklapp, et teemaga sulanduda.
J6ime ja s6ime ning ees ootas V6rkpalli m2ng. Team Awesome vs Team six-pack. Tava punktidele jagati ka stiilipunkte nt pallile j2rgi hyppamise v6i spagaadi tegemise eest.

 Drink break!!! yle mitme mitme aasta v6tsin ka lonksu tekiilat (I was Patrone'd) ...ja m2ng j2tkus.


peale m2ngu toodi v2lja ka Kaili synnip2eva tort. Ning ta ise visati vette ( mingi naljakas komme vist siinmail :D ). 6htu j2tkus joomise ja tantsimisega. Kutsuti m2ngima joomism2ngu "Flip cup". "Teate-joomine" kahe Tiimi vahel kus mitu m2ngijat alustavad joomist ja kui tops tyhi, peavad selle ava alla poole lauapeale ymber flippima nii, et tops pysti ikka j22ks. ennem ei saa k6rval olev tiimikaaslane juua kui tops 6igetpidi lauale pysti on flipitud.
Kuigi m2ngisin esimest korda, kysiti peale esimese raundi v6itu, et kas oled ennemgi m2nginud kuna sa n2id olevat proff :D.

Mingi aeg vaatas Krista mulle otsa ja kysis kas ma olen Grahamiga kanuuga s6itmas k2inud. ( ei olnud)
Soovitas minna ja lohutavalt mainis, et ma ei pea kanuul midagi tegema, et Graham on professionaal ja tema teeb k6ik 2ra. Niisiis l2ksime pimedas j2rve peale.
Graham hakkas jutustama oma juttu ja vahepeal uuris ikka kuidas mu nimi on ja kas olen kuidagi n2rvis selle paadi peal. Taamal m2gede taga oli n2ha m6nes teises linnas oleva tormi v2lkumist.
Grahami h22l oli selline v2ga malbe ja hypnotiseeriv. vahepeal rahulikult korrutades ikka, et ma ei muretseks ja  sellist asja ta teebki elatiseks. Olles l2binud selle "looduses-yhes-olemise", oli aeg j2rve keskelt tagasi p66rata. Kysis vahepeal kas ma oskan m6la aerutus tehnikaid ning otsustas 6petada paari sellist. hakkasin siis proovima ja peale paari t6mmet oli suur Splash! ning m6lemad olime vees ja kanuu tagurpidi. enda esimene vaikimisi m6te oli - "hinga ja Don't panic".
Grahami esimene lause oli "Well, I did not expect that!" :D
Rannajoon oli oma 100-150m kaugusel. Mis seal ikka, hakkasime siis vaikselt kanuust kinni hoides tagasi ujuma. Seljas Karbi kingitud ja k6igile alati nalja pakkuv "I'M Fat" T-s2rk ja jalas need samad vanad h66ruvad Reebokid.
Aga 6nneks ei olnud se olukord traumatiseeriv vaid pigem vastupidi. Tagasi ujudes sai mitukorda veel nalja visatud ja selle yle naerdud. " So you do this for a livng, eh?....and you get paid for this?" :D...

L6puks randa j6udes Graham palus korduvalt andeks...et seda ei oleks tohtinud juhtune jne...aga minu jaoks oli se j2lle yks naljakas meeldej22v kogemus mida k6igile pajatada. ( ja ei saa salata, et nalja sai noh ...sitaks :) )...
6nneks sain Nick'ilt kuivad pidzaama pyksid, Kairilt Emulatori t-s2rgi ja kusagilt ka oranzid naiste crocsid. Nagu peoteemale omane, olin ma  ametlikult "shipwrecked".
Natuke joomist veel ja siis tuli osadele v2simus peale. Paluti, et Mik meid autoga 2ra viiks teise majja (maja oli u 100m kaugusel, kui sedagi). Ja viiski.

J2rgmine p2ev 2rkasin yles keha valutas igaltpool -ilmselt v6rkpalli trennist ja liigse 6lu manustamisest, mis isegi kontidest m6nev6rra katsiumi  v2lja oli uhunud. Kava n2gi ette edasist joomist ja pidutsemist. aga hommikul v6tsime natuke aeglaselt.
Mingi aeg oli vaja linna uusi riideid ostma minna (oma uue "freakishly trendy lookin  outfiti ja crocsidega").
Ostsin endale k6ik Magnetawaniga seotud riided ning T-s2rgi, mille peal oli tagurpidi kirjutatud tekst " If you can read this, pull me back into the boat" (tundus olukorraga sobivat)

L6unaks panime kokku salatid ja k6ik ylej22nud toidud ning kolisime Gabby majja. Enamus aeg m66dus niisama j2rve 22rse doki peal chillimisega.

Kui p2ike hakkas loojuma ....CENSORED!
                 CENSORED!

....ma vajusin elutoas 2ra. pildile j22dvustati ka v2ike spooning.
kuna enamus l2llasid, siis viidi mind yles magama. ja tunnikese p2rast l2ksime  enda majja tagasi.
Mina kui t2iesti autis olnud, magasin oma rahulikku und kui kuulsin, et tagasi tulevad r2uskavad ja l2llavad purjus noorukid...ja nad tulid KIIRESTI. Paugutasid ukse kinni samakiiresti kui nad sealt l2bi olid tulnud. Algul kuulsin, et nad k6ik naeravad hysteeriliselt, aga peale viite sekundit oli kuulda k6ikide h22ltest 2revust tekitavat meeleheidet. "OMG OMG OMG?!!?!What the FUCK happened !!!!!WHAT THE FUCK WAS THAT!!!!!!!!!!! OMG OMG!?.CLOSE THE DOOR!!..peale seda juba oli uni l2inud ja syda tagus endalgi v2ga kiiresti hirmust ja olukorra teadmatusest. 
Peas k2is l2bi mitu jubedat m6tet kuna nende h22l andis m6ista, et midagi v2ga V2GA hullu oli juhtunud. Ise m6tlesin,et mingi suvaline kamp oli tulnud ja kellegi 2ra tapnud vms. Tormi(naise nimi) k2ed v2risesid.
Siis kostus kellegi suust, et "se oli karu ja Mik ei ole tagasi tulnud". (j2rgmine m6te, mis fantaasia kiiresti lendu viis).
siis oli kosta kerget myksumist. K6ik j2id koheselt vait. -myks-. ("OMG I have to pee! I/m not going out there")
peale 10 minutit 2revus ootust Toomas tegi vaikselt ukse lahti ja se myksumine oli ukse taga olev vaheuks mis lahti oli j22nud ja tuule k2es k6ikus.
Keegi oli kottpimedas siiski kuulnud mingisugust karule iseloomulikku h22lt suht l2hedal ja kuna karud on seal suhteliselt "tavaline" n2htus siis m6nus paanika l6i sisse. Oli seal karu v6i ei, seda ei saa me enam 100% kunagi teada. Peale adrenaliini vaibumist sai l6puks uuesti magama j22da.

Hommikul meenutati v2rvikalt eelmise p2eva syndmusi ja kui k2est 2ra se oli l2inud (like WTF happened last night?!?!). K6ik olid ennast suht "piduliseks" 2ra joonud ja toimus huvitav "Bite the box" m2ng. ( p6randale pannakse 6lle karp, mis iga ringiga v2iksemaks tehakse. eesm2rk on hammastega karp yles t6sta ilma k2si kasutamata ja pikali viskamata)...se m2ng toimus siis kui ma olin passed out.( Deja Vu?)

T2nan k6iki neid inimesi kes sellel yritusel osalesid ja m2llu yhe elu parima n2dalavahetuse aitasid salvestada.
Special thanks to Krista for inviting me in the first place :)

No comments:

Post a Comment