Sunday 11 September 2011

a flower with four petals

proovi p2ev Quatrefoilis. 7.9.11
inimesi oli t66l palju. kohal olid : Gabe, Kyle, Brooke, Stu, Anton, Frasier, Lindsay, Giorgina, Dmitry, Jesse, Judy.
algul n2idati enam v2hem 2ra kus miski asi asub.
pandi l6ikama sibula kuubikuid( brunoise)...aga no nagu esimene kord ikka. l2ks k6ik valesti. n2htavasti tegin asju vanakooli moodi ning  asi n2gi suht hakitud v2lja. Vaja oli identseid ja yhtlaseid kuubikuid. mis sitasti, se uuesti.
J2rgmine ylesanne - peterselli ribad (shiffonaad). l6ikasin ja l6ikasin ning op op op op yhel hetkel k2is sydamest riivakas l2bi ja nimetis6rm oli automaatselt pihus peidus. Uus terav nuga oli veerand kyynt maha l6iganud. aga 6nneks nii, et verele ei v6tnud. fiuhh
    J2rgmisena oli vaja Riesling veinist tehtud zelee tykkideks hakseldada nii, et seda k2ega ei puutuks. samuti ei tohtinud zeleed niisama l6ikelaua peal l6igata, muidu minevat h2guseks. Brooke hakkis selle ilusti kypsetus paberi peal 2ra. Tulemus oli nagu purustatud teemantid. J3rgmisena oli vaja need kristallid keerata  kile sisse pingule( mureli suuruseks palliks). p2rast taldrikul n2eb se v2lja nagu ummargune pallike, aga sees on marmorilaadne purustatud teemantite struktuur.
Se p2ev oli suht rahulik. kirjas oli 34 inimest. service algab tavaliselt umbes 17st, aga seekord oli esimene laud alles peale poolt kuut, niiet sai niisama lobisetud ja k66giga tutvust tehtud.
Mind lykati pmst kohe vette (upu v6i uju stsenaarium). minu vastutus oli praadide k6rvale minevate garneeringute valmistamine ja minu eest vastutas omakorda Anton (vahetuse vanem). Esimesed tunnid tundusid nagu oleksin oma 5 aasta taguses t66kohas "Ö"'s tagasi. kiire ja pingeline; verd, higi ja pisaraid n6udev kuum, pliidi l2hedane action. Meelde vaja j2tta iga liha juurde minevad 5-6 erinevat lisandit(kuidas ja mis j2rjekorras neid k6iki praadida). Mis iseenesest ei ole k6ige raskem kui teha yks asi korraga. Aga kui juurde lisada faktid, et k6ik r22givad inglise keeles ja igat asja on vaja ajus l2bi t6lke keskuse l2bi filtreerida ja mitu tsekki on korraga, siis t6mbab aju natuke umbe ja k2ed v2risema. Kompromisse praadide v2ljapanekul v2ga ei tunta. taldrik peab v2lja minema 99-100% t2psusega. Igat taldrikut kontrollib kindla pilguga peakokk.
service l2bi, k66k puhtaks. Mul pakuti varianti, et koju minna, aga oma sihikindlusega pakkusin, et v6in j22da kauemaks ja aidata ka k66gi koristamisega.
Peale seda sai staffiga teha yhed 6lled ( proovisin Steam whistle'it). Kutsuti kohe isegi j2rgmisel n2dalal toimuvale rattaretkele.
Paluti t66le tulla ka laup2eval, et n2ha milline on "kiire 6htu".

Reedel sai 6htul korra k2idud USAs. Piiripunkt oli kodunt tunniaja s6idu kaugusel. Eesm2rk oli lihtsalt teada saada kas saan yle piiri ilma viperusteta. Piirile j6udes pidime minema yles kontorisse. Ooteruumis oli veel yks kergelt tumedanahaline vanem naine. Temaga tuli vestlema politseinik. Ytles talle, "I'm a federal law enforcement agent, do you know what that means?"
"Entering this country illegally is a federal crime ";"Im gonna ask you some questions, If you do not answer truthfully you will go to jail for ten years. So don't lie to me!" ...mingi hetk enam k6ike selgelt enam ei kuulnud, aga yhel hetkel olukord oli j2rgmine " That's it, sit there don't move. If you move, I'll put you in a cell!!!" ...naine astus vist mingi kysimusega 2mbrisse ja oligi k6ik - saadetakse kuhugi kongi ja peale seda kodumaale tagasi. wicked!

Mina sain oma greencardi k2tte ja olingi NY state'is Buffalos. K2isime Applebee's s66mas ning k2isime ostlemas ameerika poodides. Sain omale uued Reebokid 30 dollariga ja DC'd 50'ga . Kindlasti on vaja alles j2tta tsekid kuna on olemas mingi limiit palju v6id osta asju ja tsekid on vaja tagasiminnes ette n2idata piirivalvurile. Asju mida yle ei tohi tuua on mitmeid: juustud, lihad, ise valmistatud toidud. Alkoholi v6ib natuke yle viia juhul kui oled olnud USAs 48h. Suht kompleks teema.

Laup2ev
ootasin rahulolematu 2revusega t66leminekut. Mingi imelik kartus teadmatuse ees oli koguaeg sees.
Tallasin pedaale ja 16:15 olin kohal. Sel p2eval olin "kylmas" k66gis. esialgu vastutasin Amuse Bousche'ide (v2ikesed tervitus suupisted) eest. seekord oli Meloni-kurgi supp krabisalatiga . Krt kuidas need k2ed ikka igat knelli keerutades v2risesid... ytleme parem, et adrenaliin oli sees ( haha :D).  6nneks se kadus 2ra kusagil tunni jooksul.
J2rgmisena oli vaja iga eelroa puhul meelde j2ta kymneid ja kymneid uusi fakte.n2iteks  Tuunikalad, hakitud redis ribad, meloni kuubikud, arbuusikuubikud, murulauk, oliiv6li, marineeritud daikon, mingi siirup, chili kaste, kammkarp - yks mitmetest eelroogadest.
T66l oli 8 kokka nii, et 6nnek k6ik asjad liikusid v2ga sujuvalt.(kirjas oli 80 inimest)

t66k2igus kostus k6rva korduvalt lause "cinnamon challenge". v2ike m2ng, kus inimesed peavad supilusika t2ie jahvatatud kaneeli 1 minutiga alla neelama (ilma vett joomata).

juba tundus, et service sai l2bi, kui keegi seletas, et "shit storm" on tulemas. Tseki masin hakkas pilduma tsekke nagu kuulipildujast. oma 20 inimest tuli korraga.
pmst k6ik sai l2bi kella kymneks ja ees ootas iga laup2evane suurpuhastus.

Anton oli samal ajal ette valmistanud lusikad ja kaneeli. Osa v6tsid vastamisi 2 n6udepesijat. Jesse ja teine kutt, lusikad k2es, 5 kokka s.h mina,  oma smartPhone'idega igat naljakat ja k6hatust ootavat hetke pingsalt erinevate nurkade alt filmimas.
Jesse pani yrituse kinni just alla minuti. jipieee

Peale seda Frasier kutsus korra v2lja smooli panema ja t66koht oligi olemas. Welcome aboard! sheikisime h2ndse ja Anton veel viskas kildu, et "You're mine, Bitch!!!" :D
Viimase teona t6mbasin p6randa mopiga yle nagu Akeem filmist Prince of Zamunda ( Welcome to America).
Pakuti j2rjekordselt 6lut ning seekord otsustasin proovida Neustadt'i, mis oli suht kibeda j2relmaitsega, aga pidin alla kugistama kuna ei tahtnud uute ylemuste ees piinlikust tunda .
Istudes seal terrassil koos k6ikide nende uute tulevaste t66kaaslastega ei saanud parata ja hetkeks m6tlema j22da selle yle, et Kus ma praegu olen, kuidas need inimesed mind vastu on v6tnud ja mismoodi k6ik need elukeerdk2ikude tulemused mind siia on toonud....Ei oskagi seda s6nadega 6ieti kommenteerida.......tunne oli hea, aga se s6na j22b ise natuke n6rgaks.
Rattaga koju s6ites pidin ennast peaaegu t2is sittuma (natuke vyrtsitatud, et meelelahutuslikku v22rtust oleks :D)..aga igatahes. S6itsin tee22res kui metsa v6sastikust hakkas ilgelt kiire ja k6va sabimine minu suunas. Se h22l ehmatas p2ris korralikult 2ra, hea et k2na ei k2inud. Aga tegemist oli yhe hirvega, kes vist ise v6sas 2ra ehmatas ja ei teadnud kuhu suunas kohe jooksma hakata.

v2ike lisa m2rkus
at this point I have to give credit where credit is due.
 Pean t2nama oma vanemaid, kes mind juba 5 aastaselt inglise keelt 6ppima panid. V2ites korduvalt, et "tulevikus l2heb sul seda vaja" (kuigi vahepeal oli selle 6ppimisest suht r2igelt kopp ees)  Ilma selleta siin kindlasti hakkama ei saaks, v6i veel hullem - poleks siia yldse j6udnudki!...cheers!

No comments:

Post a Comment